gota-kanal-rock-2016När det gäller Göta Kanals senaste säsong och Göta kanal Rock så blev det även 2016 en stor succé. Här har du en rockfestival som varit med sedan 2010 och har nu alltså genomfört sin 7:e säsong. Inte illa för något som egentligen började som ett litet projekt som kanske bara skulle leva för en säsong. Hur som helst fanns det ett digert gäng av skickliga musiker i 2016 års Göta Kanal Rock. Här fanns Nanne Grönwall och Uno Svenningsson som de stora dragplåstren. Dessa två kompletterades sedan med Brolle, AnneLie Rydé, Idde Schultz och Sulo. Sulo var den mest meriterade i gänget då det var hans tredje säsong på Göta Kanal rock.

Som vanligt kom alla som uppträdde med M/S Wilhelm Tham, som enligt rederiet detta år även firade sitt 100:e år på sjön. Det är en båt som verkligen har skötts om och som förmodligen om rederiet vill, kommer att leva i ytterligare 100 år. Årets Göta Kanal Rock gick av stapeln mellan den 14-18 augusti och på denna korta tid lyckades det fås till spelningar på inte mindre än fem platser. I och med att Göta Kanal Rock är en så populär aktivitet kommer det säkert redan nu att planeras inför nästa års stora fest.

Här kan man dra paralleller med båten Wilhem Tham. Kanske kommer det att bli så att denna rockfestival också får möjligheterna att leva i 100 år till, bara de som sköter om den nu ser till att framtida kompetenta händer tar hand om allt som måste skötas. Hur som helst var det ös på Göta kanal Rock 2016 och då vill det till för alla som planerar nästa års festival att vara de som bräcker allt som tidigare hänt. Håll utkik efter biljetter för de kommer innan sommaren börjar. Du vill inte missa nästa års event!